Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z serem i warzywami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron rurki 2 szklanka
marchew 1 sztuka
groszek konserwowy 1/3 puszka
kalafior 5 różyczka
ser tarty 1 garść
olej do smażenia
sól i pieprz do smaku
Bazylia suszona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z serem i warzywami

Makaron i kalafior gotujemy. Gdy będą już miękkie przekładamy na głęboką patelnię. Różyczki kalafiora możemy jeszcze poprzecinać na mniejsze, wedle uznania. Na patelni rozgrzewamy olej. Podsmażamy na nim pokrojoną w cienkie krążki marchew. Gdy będzie miękka dodajemy makaron, kalafiora i odcedzony groszek z puszki. Całość doprawiamy solą, pieprzem i suszoną bazylią oraz posypujemy tartym serem. Chwilę podsmażamy mieszając, aż ser się rozpuści. Jemy jako drugie danie obiadowe.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joanna__s 15.09.2013 09:52
Bardzo pyszne danie.
Noruas 14.09.2013 22:28
mniam, bardzo lubię takie warzywne dania!
Pyszota 14.09.2013 22:05
super makaron

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak