Makaron z kurczakiem i szpinakiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron wstążki

    250 g
  • filet z piersi kurczaka

    1 szt
  • pieczarki

    200 g
  • szpinak mrożony

    300 g
  • por zielona część

    1 szt
  • do smaku sól

  • Papryka słodka mielona Prymat

  • masło

  • papryka czerwona

    1 szt
  • kremówka

    250 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filet,pieczarki i paprykę oczyścić, pokroić w paski,podsmażyć na
maśle.Por pokroić w plasterki, dodać do mięsa i warzyw,smażyć przez
chwilę, wrzucić szpinak i dusić do odparowania wody.Wlać śmietankę
doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką. Dusić 5 minut. Wszystko
połączyć z ugotowanym makaronem (makaron ugotować według wskazówek na
opakowaniu). Posypać żółtym serem.Podawać zaraz po przygotowaniu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ZEWA 11.01.2014 17:16
szybko i smacznie
teresa18 05.11.2013 20:10
pyszności )
adelajda 17.09.2013 09:45
dla mnie super :)
[email protected] 13.09.2013 14:15
muszę sam spróbować
Megg 15.08.2013 12:21
super smaczne danie
marcia7 15.08.2013 11:27
doskonałe połączenie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat