Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
spaghetti
200 gramów -
kapary całe Smak
1 słoik -
oliwki zielone Smak
4 łyżki -
masło klarowane
2 łyżki -
szalotka
1 sztuka -
oliwa
4 łyżki -
Pieprz czarny Prymat w młynku
do smaku
Przepis i sposób przygotowania Makaron z kaparami i oliwkami
1. Makaron ugotować al dente.
2. Na 2 łyżkach masła klarowanego podsmażyć pokrojony drobno czosnek oraz cebulkę szalotkę (lub zwykłą cebulę)
3. Ugotowany makaron dorzucić na patelnię, dodać świeżo zmielony czarny pieprz. Jeśli makaron jest zbyt suchy, dodać odrobinę oliwy (około 4 łyżki dobrej jakości oliwy).
4. Na sam koniec dorzucić pokrojone oliwki i kapary. Jeśli masz w lodówce parmezan, możesz dodać kilka wiórków.
Prosty i szybki obiad dla zabieganych. Nie trzeba solić - bo kapary i oliwki mają lekko słonawy, wyrazisty smak.
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się