Makaron z bananem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron nitki

    250 gram
  • cukier kryształ

    do smaku
  • olej

    odrobinę
  • banan

    5-6 sztuk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedzamy i ostudzamy makaron. Banana obieramy ze skórki i kroimy na małe kawałeczki,np na drobną kosteczkę. Na patelni rozgrzewamy olej. Kiedy już się rozgrzeje wkładamy makaron na patelnię i smażymy. Po chwili dodajemy cukier do smaku (ok 2-3 łyżki). Dalej smażymy. Kiedy makaron staje się już lekko brązowy wrzucamy do patelni pokrojonego banana i smażymy na małym ogniu tylko minutę. Gotowe danie wkładamy na talerz. Danie należy jeść na ciepło.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Adamorek 02.08.2012 21:12
nie przekonało mnie:)
Natalia40 02.08.2012 21:02
ciekawe polączenie
Margo1 29.07.2012 12:44
nie wiem czy bym zjadła makaron z bananem
Margo1 29.07.2012 12:44
nie wiem czy bym zjadła makaron z bananem

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat