Majucha

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ser biały

    30 dag
  • pomidor

    1 sztuka
  • Szczypiorek cienki

    1 sztuka
  • rzodkiewka

    6 główek
  • śmietana 18 proc

    1/2 szklanki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • ogórek

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ser dajemy do głebokiej miseczki, dusimy widelecem. Dodajemy pokrojonego w kostkę, ogórka, pomidorka i 6 sztuk rzodkiewki, posiekany szczypior. Dodajemy śmietanę. Wszystko dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Podawać ze świeżym chlebkiem z masełkiem :) Smacznego !!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
agunesu 03.11.2012 16:45
tez tak robie
wiertlo102 31.12.2011 21:08
fajne
matii6 16.11.2010 10:30
ta nazwa jest bardzo ciekawa
Ewelina45 12.11.2010 19:13
Kasiu nie wiem czy to tak się nazywa, ale mój mąż z teściem na to tak mówią :)
Kate131 11.11.2010 10:10
tez taki robię, ale nie znałam tej nazwy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat