Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
filet z łosia
400g -
świerzo zmielony pieprz
do smaku -
cebula dymka ze szczypiorkiem
5szt -
jabłko
1szt -
masło50g
50g -
łyżeczka curry w proszku
1szt -
rosół drobiowy
1l -
łyżeczka świeżo posiekanej kolendry
1szt -
ryż długoziarnisty
500g
Sposób przygotowania
Rozgrzać masło na patelni. Podsmażyć dymkę i jabłko, mieszając wsypać ryż i curry, smażyć razem ok. 2 min.
Wlać resztę wina i rosół. Gotować bez przykrycia na średnim ogniu ok 15min., często mieszając.
Do ryżu dodać łosia i podgrzewać jeszcze 5 min.
Podawać przybrane listkami kolendry.
Komentarze (31)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (21)