łosoś w kawałkach z ryżem i curry

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z łosia

    400g
  • świerzo zmielony pieprz

    do smaku
  • dymka

    5szt
  • jabłko

    1szt
  • masło50g

    50g
  • łyżeczka curry w proszku

    1szt
  • rosół drobiowy

    1l
  • łyżeczka świeżo posiekanej kolendry

    1szt
  • ryż długoziarnisty

    500g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Osłuszyć łososia i pokroić w kawałki. Posolić, popieprzyć i skropić połową wina. Oczyścić dymkę, umyć i pokroić w cienkie talarki. Obrać jabłko, podzielic na ćwiartki, wyciąć gniazdo nasienne i pokroić w cienkie cząstki.
Rozgrzać masło na patelni. Podsmażyć dymkę i jabłko, mieszając wsypać ryż i curry, smażyć razem ok. 2 min.
Wlać resztę wina i rosół. Gotować bez przykrycia na średnim ogniu ok 15min., często mieszając.
Do ryżu dodać łosia i podgrzewać jeszcze 5 min.
Podawać przybrane listkami kolendry.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (31)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
zuzanna_z 18.06.2012 12:35
fajne
ajres 04.02.2012 18:40
dobre
ajres 04.02.2012 18:40
dobre
ajres 04.02.2012 18:39
dobre
ewelinapstrucha 08.07.2011 20:29
ciekawe
FAFIK 30.06.2011 22:35
A to dobre...
Magda60 26.06.2011 22:44
super
piotereq 05.06.2011 09:59
dobre
ajres 28.05.2011 18:56
super
Aniunia773 05.05.2011 13:52
pycha!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat