Łopatka alla stek w miodzie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka bez kości

    800 g
  • Stek z grilla Prymat

  • sól

  • Pieprz czarny Prymat w młynku

  • miód prawdziwy

    2 łyżka
  • cebula

    1/2
  • olej do smażenia

  • rosół

    1/2 szk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Łopatkę umyć, osuszyć i pokroić w grubsze plastry.
Przyprawę do steków wymieszać z solą i pieprzem i posypać nią mięso.
Płaty mięsa wkładać do foliowego woreczka i lekko rozbić je tłuczkiem wbijając w mięso przyprawy.
Tak przygotowane odstawić na 30 minut.
Po tym czasie na patelni rozgrzać odrobinę oleju.
Położyć mięso i z obu stron podsmażyć od czasu do czasu obracając.
Dodać posiekaną cebulę i miód i chwilę smażyć a potem podlać rosołem i dusić pod przykryciem do miękkości.
Gdy mięso jest miękkie zdjąć pokrywkę i dalej dusić jeszcze kilka minut aż powstały sos się lekko zredukuje.
Podawać z ulubionymi dodatkami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
cukiereczek 06.03.2014 17:07
aż w brzuszku burczy od samego patrzenia
Lidzia 06.03.2014 15:40
Lubię takie mięsko.
Milka100 06.03.2014 14:19
super mięsko
Olga_SK 06.03.2014 13:20
Konkretne mięcho i konkretne smaki! super przepis :)
Magula 06.03.2014 12:54
Pyszny pomysł na mięsko ;-)
gosia561 06.03.2014 12:25
wygląda wspaniale
adelajda 06.03.2014 12:22
dobre mięsko
eMMe 06.03.2014 11:44
Dla mnie pycha mięsko:)
brioszka 06.03.2014 10:16
aż ślinka cieknie :)
dodi 06.03.2014 10:12
pyszna porcja mięska

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat