Lody jagodowe

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śmietanka kremowa

    300 ml
  • jagody

    1 szkl.
  • cukier puder

    3-4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do blendera lub miski wlewamy schłodzoną śmietankę, dodajemy jagody i cukier puder. Całość miksujemy do uzyskania gładkiego, puszystego musu. Przelewamy do zamykanego pojemnika i wstawiamy do zamrażarki, mieszając co jakiś czas, aby równomiernie się zamroziły. Po około 3-4 godzinach lody są gotowe.
Nie przesadźcie z mrożeniem lodów, bo zamrożą się na kamień!
Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Mniam 25.07.2013 09:34
Bardzo lubię lody jagodowe!
aisoglam 25.07.2013 08:10
Świetne te Twoje lody ;)
Ola1984 25.07.2013 07:29
Uzbierałam w niedzielę 4 litry jagód. Część już wykorzystałam, ale mam ochotę na takie właśnie lody jagodowe. Wyglądają bosko.
mufinka79 25.07.2013 00:36
dziękuję za super komentarze :)
Barbara777 24.07.2013 22:17
bardzo dobre
Renataj 24.07.2013 21:35
Proste i pewnie smaczne.
Kuchenka 24.07.2013 21:12
fajne lody
2milutka 24.07.2013 20:58
pychotka!:)))
joanna__s 24.07.2013 20:53
Mniam! I świetne zdjęcie na dodatek :)
AnielskaSlodycz 24.07.2013 20:38
świetnie Ci wyszły :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat