Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Likier migdałowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wódka 250 ml
mleko skondensowane niesłodzone 1 puszka
ekstrat migdałowy
landrynki migdałowe 250-300 g

Porada

Jeśli ktoś woli słodsze trunki może część mleka skondensowanego niesłodzonego zastąpić słodzonym.

Przepis i sposób przygotowania na: Likier migdałowy

Landrynki włożyć do słoika, zalać wódką, szczelnie zakręcić i potrząsać do rozpuszczenia. Można też słoik odstawić na bok i potrząsać nim 2-3 razy dziennie przez kilka dni.

Kiedy landrynki zupełnie się rozpuszczą dolać mleko skondensowane oraz ew. niewielką ilość ekstraktu migdałowego dla wzmocnienia smaku i aromatu.

Wymieszać dokładnie i przelać do butelki. Przechowywać w lodówce.
Przed podaniem wstrząsnąć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak