Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lekki serniczek z brzoskwiniami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

proszek do pieczenia 5 g (płaska łyżeczka)
jogurt naturalny 100 2%
brzoskwinie w puszce 120 g
jaja 1 sztuka
twaróg 200 (wiejski, chudy)

Przepis i sposób przygotowania na: Lekki serniczek z brzoskwiniami

1. Twaróg, jajo, jogurt naturalny i proszek do pieczenia zmiksować na gładką masę.
2. Przelać do małej foremki bądź miseczki ( moja jest kamienna i wytrzymuje każdą temperaturę ).
3. Wierzch przykryć pokrojonymi brzoskwiniami ( 2 połówki z puszki ).
4. Piec w piekarniku w 200 stopniach ok godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak