Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lekka sałatka z roszponką jajem i mango

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

roszponka 1 opakowanie
jajko ugotowane na twardo 4 sztuka
awokado 1 sztuka
rzodkiewka 1 pęczek
oliwa 2 łyżki
sok pomarańczowy 100 ml
sól do smaku 1 szczypta
mango 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Lekka sałatka z roszponką jajem i mango

Umytą roszponkę rozłożyć na talerzach, mango pokroić w kostkę, rzodkiewki na ćwiartki, jaja na połówki, awokado w plasterki. Układać na roszponce. Dresing: oliwę , sól i sok z pomarańczy wymieszać dokładnie, można dodać ząbek czosnku i skórkę z otartej pomarańczy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 13.04.2016 22:21
bardzo zdrowa :-)
RenataZ-et 13.04.2016 20:25
lekko i pysznie
Ada-Gaba 13.04.2016 19:56
smacznie i zdrowo
kuchcik89 13.04.2016 16:00
lekko i zdrowo :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak