Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lekka sałatka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sałata masłowa 3-4 liście
pomidor czerwony 1 sztuka
pomidor żółty 1 sztuka
ser brie 50 gram
marynowana fasolka szparagowa 50 gram
sól do smaku
pieprz do smaku
ocet sherry 1 łyżeczka
cukier 1 łyżeczka
olej 4 łyżeczki
pomidory suszone z czosnkiem 1 łyżeczka
cebula czerwona 1/2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Lekka sałatka

Kroki postępowania

1
Sałatę umyć, osuszyć, porwać na mniejsze kawałki. Ułożyć ją na dużym talerzu lub na dwóch mniejszych. Pomidory pokroić w półplasterki, ułożyć na sałacie.
Krok 1 - Lekka sałatka foto
2
Ser pokroić w półplasterki, ułożyć na sałatce. Na wierzchu rozłożyć odsączoną fasolkę.
Krok 2 - Lekka sałatka foto
3
Cebulę pokroić w piórka i ułożyć na sałatce. Całość oprószyć solą i pieprzem.
Krok 3 - Lekka sałatka foto
4
Olej wymieszać z octem, cukrem i pomidorami suszonymi z czosnkiem i bazylią. Sos odstawić na chwilę.
Krok 4 - Lekka sałatka foto
5
Sosem polać sałatkę.
Krok 5 - Lekka sałatka foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 21.12.2012 22:20
Lekka, prosta, kolorowa... po prostu pyszna.
Monika58 12.09.2012 13:52
APETYCZNIE I KOLOROWO
Kate131 03.08.2012 09:34
apetyczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak