Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak z grzybkami leśnymi

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso z kurczaka 1 kg
grzyby suszone 35 gram
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
masło 1-1,5 łyżki
mąka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak z grzybkami leśnymi

Grzyby moczymy ok. 2 godzin, zmieniając wodę co pół godziny. Mięso z kurczaka płuczemy i osuszamy na ręczniku papierowym. Następnie przyprawiamy z każdej strony solą, pieprzem oraz przyprawą do kurczaka i układamy na rozgrzanym tłuszczu w głębszej patelni. Na wierzch wykładamy odcedzone grzyby. Całość dusimy pod przykryciem., podlewając wodą w razie potrzeby.
Gotowe mięso wyciągamy, a sos zagęszczamy mąką wymieszaną z 1/3 szklanki wody. Sosem z grzybami polewamy mięso.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 22.12.2015 21:48
musi smakowicie smakowac
w mojej kuchni 22.12.2015 18:05
same pyszności
Czyki 22.12.2015 16:50
super kurczak z grzybkami
anka1988 22.12.2015 14:15
cos pysznego, uwielbiam kurczaka z grzybkami!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak