Kurczak z czosnkiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udek z kurczaka,

    3 sztuki
  • cebuli

    1 sztuka
  • czosnku

    4 ząbki
  • soli

    0,5 łyżeczki
  • pieprzu

    0,5 łyżeczki
  • gałki muszkatołowej

    0,5 łyżeczki
  • Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat

    0,5 łyżeczki
  • Musztarda stołowa Prymat

    3 łyżeczki
  • oliwy z oliwek

    3 łyżeczki
  • wody

    0,5 szklanki
  • imbir

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Udka z kurczaka umyć zimną wodą. Odzielić pałki od udek. Przełożyć do miski. Obsypać wszystkimi przyprawami (sól,pieprz,gałka muszkatołowa,imbir,przyprawa do kurczaka). Musztardę wymieszać z oliwą z oliwek. Wyłożyć na kurczaka i włożyć do lodówki na 30 minut az wszystkie przyprawy się przygryzą. Następnie natłuścić blachę i wyożyć udka. Zalać odrobiną wody. Czosnek obrać, opłukać i pokroić na plastry, obłożyć udka. Cebulę, obrać, opłukać drobno posiekać i wyłożyć na blache z kurczakiem. Piec ponad godzinę w 190 stopniach.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Katarzyna40 11.11.2013 19:32
uwielbiam takiego kurczaczka
natalia.doradca 10.11.2013 17:24
Rewelacja :)
IwonaDD 10.11.2013 17:12
fajnie doprawiony
Dorota37 10.11.2013 16:31
fajnie podane
bogusia19 10.11.2013 16:12
bardzo apetyczne
dodi 10.11.2013 15:20
smaczne mięsko
Adamorek 10.11.2013 15:16
super taka chrupiąca skórka
idealme 10.11.2013 15:09
lubię tak doprawionego kurczaka:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat