Kurczak pieczony w jogurcie z czosnkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ćwiartki z kurczaka

    3 szt
  • Przyprawa do mięs Prymat

  • Imbir mielony Prymat

    1 łyżeczka
  • Liść lubczyku suszony Prymat

    2 łyżki
  • jogurt naturalny

    180 g
  • majonez

    2 łyżki
  • Przyprawa curry orientalna Prymat

    1 łyżeczka
  • czosnek

    3 ząbki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ćwiartki z kurczaka myjemy, dzielimy na części. Przyprawiamy je dokładnie przyprawą do mięsa, imbirem i suszonym lubczykiem. Układamy w naczyniu żaroodpornym. Jogurt mieszamy z majonezem, curry i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Zalewamy nim mięso. Odstawiam do lodówki na 40 minut. Po tym czasie pieczemy pod przykryciem przez 60 minut w 190*C (funkcja termoobiegu). Pod koniec możemy mięso odkryć aby ładnie się przyrumieniło. Dekorujemy natką pietruszki i pomidorkami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mysza75 30.03.2016 11:12
bardzo fajny kurczaczek
bryndzia93 30.03.2016 10:02
Smaczne danie :)
Mniam 30.03.2016 08:57
Bardzo smaczne mięsko przygotowałaś :)
Maridka19 30.03.2016 07:52
Takie obiadki bardzo chętnie u mnie jedzą. Pysznie wszystko wygląda.
Agnieszka-87-25 30.03.2016 07:24
bardzo smaczne mieso
justynkag 30.03.2016 07:15
Brzmi bardzo pysznie. Jogurt musi sprawiać, że mięso jest soczyste
Łukasz15 29.03.2016 22:27
Pyszne mięsko
Beatris 29.03.2016 21:37
Bardzo apetycznie przygotowane mięsko:)
Iwusia 29.03.2016 21:23
taki kurczaczek to rarytas :)
gosia1988 29.03.2016 21:16
smakowicie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat