Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak "na butelce"

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak 1 szt
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 2 łyżki
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 2 łyżki
posiekane listki tymianku 2 łyżki
Rozmaryn suszony Prymat 1 łyżka
oliwa 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak "na butelce"

Kurczaka ( najlepiej zagrodowego) dokładnie myjemy, osuszamy.
W miseczce mieszamy wszystkie przyprawy wraz z oliwą.\
Dokładnie nacieramy kurczaka- wstawiamy do lodówki na min. 12 godzin.
Do czystej,pustej , szklanej butelki wlewamy piwoi na butelkę "nabijamy kurczaka.
Butelkę ustawiamy na blaszce i całość wstawiamy do piekarnika na 50 mi- 180 stopni.
W międzyczasie kurczaka smarujemy powstałym sosem.
Serwujemy z ulubionymi dodatkami.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 05.06.2016 21:07
też robię czasem takiego kurczaka
Łukasz15 28.05.2016 14:13
Pyszny kurczak
Franciszek 28.05.2016 00:36
dobry pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak