Kurczak grilowany z kolendrą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    2 pojedyńcze
  • sok z limonki

    1
  • Imbir mielony Prymat

    2 łyżeczki
  • kolendra posiekana

    4 łyżki
  • oliwa

    3 łyżki
  • skórka z limonki

    (starta)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wymioeszać wszystkie składniki marynaty,mięso marynować przynajmniej godzinę.Następnie piersi upiec na grilu.Kurczak najlepiej smakuje z grilowanymi warzywami np cukinią,pieczarkami
tak pzamarynowane mięso można z powodzeniem usmażyć także na patelni

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 14.11.2013 14:52
smaczny taki kurczak
kriko 25.12.2012 09:17
super
Krzysztof15 08.08.2012 19:17
pycha
Luki 17.02.2012 15:59
super!
Justyna37 24.12.2011 15:01
Bardzo dobry
[email protected] 14.12.2011 22:07
to musi byc dobre :)
ronald88 01.12.2011 16:53
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat