kurczak faszerowany omletem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kurczak duży

  • jajko

    5 szt.
  • sól

  • olej do smażenia

  • bułka tarta pikantna

  • Kucharek przyprawa uniwersalna

  • papryka czerwona

    2 szt.
  • majeranek

    kilka gałązek
  • Papryka ostra mielona Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

kurczaka wymoczyć zdjąć skórę tak aby się nie rozleciała wytrybować kości paprykę umyć i pokroić w kostkę,wytrybowane mięso doprawić dodać jajko,bułkę tartą paprykę wyrobić,pozostałe jajka ubić mikserem z odrobiną soli i usmażyć omlet,z mięsa uformować wałek na rozłożona skórę z kurczaka położyć omlet a na nim wałek z mięsa i zawinąć w roladę włożyć do brytfanny podlać olejem i upiec w temp.200st.ok.godzinę aż się zrumieni skórka,podawać na zimno pokrojoną w plastry.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jordi 30.06.2013 08:53
ciekawe urozmaicenie
Motorek 21.09.2012 09:27
ciekawy przepis
SmacznaPyza 21.05.2012 20:32
może zdjęcie by mnie przekonało....
Sylwia29 21.05.2012 18:29
Ciekawy:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat