Kurczak faszerowany

Kurczak faszerowany

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Kurczak (cały )

    1
  • mięso mielone - mieszane

    80 dag
  • naleśniki

    3 szt
  • pieprz, sól

    do smaku
  • jajko

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Kurczak faszerowany

z kurczaka wyjąc kości zostawić tylko skrzydełek i udek ,przyprawić przyprawą PRYMAT zostawić na noc w lodówce usmażyć naleśniki zwinąć w rulonik pokroić jak makaron dodać do mięsa mielonego wbić jajo przyprawić do smaku dodać posiekaną pietruszkę dobrze wyrobić nafaszerować masą kurczaka zaszyć nitką przełożyć na blachę piec 1,5godz. w180 stopniach

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat