Krupnik na żeberkach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberka

    50 dag
  • kasza jęczmienna

    10 łyżek
  • marchew

    3 szt
  • pietruszka

    2 szt
  • cebula

    1 szt
  • natka pietruszki

    2 łyżki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • Przyprawa do zup i potraw Kucharek

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żeberka umyć pokroić na porcje. Włożyć do garnka z gorącą osoloną wodą, wsypać kaszę i gotować około 30 minut. Po upływie pół godziny, dodać z utartą na tarce o dużych otworach marchewkę i pietruszkę i posiekaną cebulę, gotować do miękkości. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą maggi. Krupnik podawać posypany posiekaną natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IlonaAlbertos 14.02.2013 22:51
Smaczna, prosta zupka.
Łukasz15 01.10.2012 04:34
Smakowity
gacopierz23 24.07.2012 22:52
z wkładka smaczny
Wafelek2601 16.04.2012 13:26
mój ulubiony
Seba 27.02.2012 19:42
pycha
matii6 22.07.2011 20:03
zupka palce lizać
Babciagramolka 02.05.2011 17:02
Ulubiony krupniczek w mojej rodzinie . Mam tylko pytanie - nie płuczesz kaszy przed gotowaniem ?
alaaa 09.03.2011 12:47
też robię na żeberkach ,krupnik palce lizać
Zoso 16.01.2011 20:59
lubię zupy i ta wygląda smacznie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat