Kruche kokosowe ciasto z truskawkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Ciasto kruche

  • mąka pszenna

    1,5 szkl
  • mąka krupczatka

    1/2 szkl
  • cukier

    1/2 szkl
  • wiórki kokosowe

    2/3 szkl
  • margaryna

    200 g

Pozostałe składniki

  • truskawki

    500 g
  • cukier

    4 łyżki
  • mąka kukurydziana

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki na ciasto posiekać i zagnieść. 2/3 ciasta wylepić dno foremki (21x21cm), nakłuć widelcem. Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok 15 minut aby się lekko zrumieniło. Truskawki opłukać, osuszyć i obrać. Pokroić na większe kawałki i wymieszać z cukrem waniliowym i mąką kukurydzianą. Wyłożyć równą warstwę na podpieczony spód. Na wierzch pokruszyć pozostałe ciasto. Ciasto piec jeszcze ok 15 minut do zarumienienia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wacław 11.06.2016 10:07
dla mnie pycha :-)
gosia56 11.06.2016 10:03
pyszne ciasto;)
Iwusia 10.06.2016 23:15
smaczne połączenie
IKrakowianka 10.06.2016 20:56
bardzo apetycznie
Katarzyna59 10.06.2016 20:21
pychotka!!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat