Kruche ciasto z gruszkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto kruche

    400 g
  • gruszki

    6 szt
  • orzechy włoskie

    50 g
  • rodzynki

    50 g
  • cynamon Prymat

    1 łyżka
  • Imbir mielony Prymat

    1/2 łyżeczki
  • cukier brązowy

    3 łyżki
  • cukier waniliowy

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Gruszki obieram a nastepnie kroję w kostkę. W garnku o grubym dnie duszę gruszki ok 15 min. Następnie dodaję cukier trzcinowy, cukier waniliowy, cynamon oraz imbir. Mieszam. Pozostawiam do wystygnięcia.

Na blaszkę wykładam ciasto do pieczenia a następnie wykladam przestanięte gruszki. Obrane orzechy oraz rodzynki drobno siekam. Następnie posypuję ciasto.

Z pozostalego ciasta wykrajam paski i robie zdobienie albo kratke.

Piekę ok 35 min w 180 stopniach.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat