Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokiety z mięsem, kaszą i pieczarkami

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

naleśników 14
Farsz:
pieczarek 250 g
cebule 2
duże mostki wieprzowe 2
woreczek kaszy 100 g
jęczmiennej perłowej
posiekanego koperku 2 łyżki
sól do smaku
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
DODATKOWO:
jajko
olej do smażenia
olej kilka łyżek
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety z mięsem, kaszą i pieczarkami

Kroki postępowania

1
Mostki ugotować do miękkości w wodzie z solą, liściem laurowym i zielem. .Przestudzić i obrać mięso z mostków. Kaszę ugotować w osolonej wodzie i odcedzić. Paprykę, cebule i pieczarki oczyścić i pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju.
Krok 1 - Krokiety z mięsem, kaszą i pieczarkami foto
2
Dodać koperek i kaszę i jeszcze chwilę smażyć od czasu do czasu mieszając. Obrane mięso z mostków zmielić w maszynce do mięsa na grubych oczkach dodać do farszu, doprawić do smaku i wymieszać. Gdyby farsz był suchy wlać trochę wywaru z mostków i ponownie wymieszać. Na naleśniki kłaść porcje farszu i zwijać krokiety.
Krok 2 - Krokiety z mięsem, kaszą i pieczarkami foto
3
Zanurzać je w rozmąconym jajku i panierować w bułce tartej
Krok 3 - Krokiety z mięsem, kaszą i pieczarkami foto
4
po czym obsmażać na złoty kolor na oleju.
Krok 4 - Krokiety z mięsem, kaszą i pieczarkami foto
5
Podawać na gorąco np. z czerwonym barszczykiem.
Krok 5 - Krokiety z mięsem, kaszą i pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia7 05.01.2014 22:55
ciekawy farsz
misiek123 05.01.2014 22:13
smakowite mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak