Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokiety z kapusta i grzybami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Farsz

kapusta kiszona 2 kg
grzyby suszone
cebula biała 2 szt.
olej
Pieprz czarny mielony Prymat
sól

ciasto naleśnikowe

mleko 3,2% 0/5 l
mąka tortowa 0,5 kg
olej 1/4 szkl.
woda gazowana 1/4 szkl.
jajko 2 szt.

Lista składników

Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko 2 szt.
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety z kapusta i grzybami

Kroki postępowania

1
Kapustę kiszona płukamy dwa razy a następnie gotujemy
Krok 1 - Krokiety z kapusta i grzybami foto
2
Grzybki suszone gotujemy, następnie kroimy w drobną kostkę.
Krok 2 - Krokiety z kapusta i grzybami foto
3
Ugotowaną kapustę kiszoną kroimy, dajemy na patelnie i mieszamny wraz z pokrojonymi grzybkami i z podsmażoną cebulką, doprawiamy do smaku solą, pieprzem .
Wszystko dokładnie mieszamy.
Krok 3 - Krokiety z kapusta i grzybami foto
4
Ciasto naleśnikowe.
Mleko miksujemy wraz z mąką, jajkami, wodą gazowaną i olejem.
Na rozgrzaną patelnie wylewany jedną chochelkę ciasta naleśnikowego i smażymy z obu stron.
Na usmażony placek dajemy farsz i zwijamy krokieta.
Krok 4 - Krokiety z kapusta i grzybami foto
5
Zwinięte krokiety maczamy w jajku, następnie w bułce tartej i na gorący olej wkładamy obsmażając z obu stron.
Krok 5 - Krokiety z kapusta i grzybami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 21.02.2015 17:27
Dobre krokiety.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak