krewetki z kurkumą

krewetki z kurkumą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • krewetki duże

    16
  • jaja

    2
  • cytryny

    2
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania krewetki z kurkumą

wyciśnięty sok z połowy cytryny wymieszać z kurkumą, papryczką i szczyptą soli. Obrane krewetki przełożyć do głębokiego naczynia i polać marynatą, odstawić na 30 min. Nagrzać piekarnik do temp. 180 stopni. Wbić jajka do miseczki i ubić jak na omlet. Rozsypać sezam na płaskim naczyniu, wyjąć krewetki z marynaty i obtoczyć w jajku, potem w sezamie. następnie włożyć do żaroodpornego naczynia i piec ok. 20 min.. Umyte gałązki kolendry grubo posiekać. Umyć cytryny i pokroić na ćwiartki. Wyjąć krewetki z piekarnika, posypać kolendrą i udekorować ćwiartkami cytryny.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat