Kremowa zupa z cukinii

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    60 dag
  • marchewka

    1 szt
  • cebula

    1 szt
  • ząbki czosnku

    2 szt
  • pęczek natki pietruszki

  • bulion

    2 szkl
  • śmietana

    1 łyżka
  • pieprz do smaku

  • sól do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukinię obrać i pokroić w kostkę. Marchewkę obrać, umyć i pokroić w półplasterki. Cebulę obrać i pokroić w kostkę, a obrany czosnek drobno posiekać. Wszystkie warzywa razem podsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Przygotować bulion i do gotującego wsypać podsmażone warzywa, dodać natkę pietruszki i wszystko razem gotować na małym ogniu do miękkości. Gdy warzywa będą miękkie całość zblenderować. Zupkę ponownie zagotować, dodać śmietanę oraz doprawić do smaku pieprzem oraz solą.
Tak przygotowaną kremową zupkę z cukinii podawać z grzankami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 11.05.2014 00:25
Dobra zupa.
ppaulina 09.10.2013 17:04
z cukinie jeszcze nie jadałm
JOANNA16 09.10.2013 07:26
mmm wygląda pysznie
gosia1988 08.10.2013 21:05
lubię takie zupy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat