Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem pomidorowo-rzodkiewkowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Krem rzodkiewowy

woda 0,5 l
rzodkiew biała 1 sztuka
śmietana 18 proc 3 łyżki

Krem pomidorowy

woda 1 l
pomidory 4 sztuki
koncentrat pomidorowy 200 g
sól i pieprz
koperek

Porada

Zupkę warto doprawić dopiero po zmiksowaniu gdyż jedne rzodkiewki są miej pikantne drugie bardziej , ja osobiście doprawiam tylko odrobinę krem pomidorowy.

Przepis i sposób przygotowania na: Krem pomidorowo-rzodkiewkowy

Krem rzodkiewkowy: rzodkiew obieramy, kroimy w plastry. Gotujemy do miękkości, dodajemy śmietanę-miksujemy na gładki krem. Krem pomidorowy: Pomidory kroimy w ćwiartki , gotujemy do miękkości , dodajemy koncentrat i przyprawy-miksujemy na gładki krem. Do talerza wlewamy krem pomidorowy , a na środek rzodkiewkowy.Posypujemy posiekanym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak