Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem kokosowo jaglany

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko kokosowe 300 ml
kasza jaglana 1/2 szklanki
ksylitol 2 łyżki
wiórki kokosowe 3 łyżki
płatki migdałowe 2 łyżki
błonnik 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Krem kokosowo jaglany

Dokładnie opłukać kaszę jaglaną. Gotujemy ją z mlekiem kokosowym, aż do jego wchłonięcia. Ugotowaną kaszę (po ostygnięciu) mieszamy z wiórkami kokosowymi, migdałami, ksylitolem i błonnikiem witalnym.Można również zblendować i będzie bardziej kremowy. Przekładamy do słoika i przechowujemy w lodówce do 2dni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Hrabina w kuchni 03.06.2015 21:27
Interesujący pomysł :)
Gracer 03.06.2015 07:46
świetny krem
Łukasz15 02.06.2015 22:21
Ciekawy przepis
irenka 02.06.2015 21:00
na pewno przepyszny krem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak