kotlety ziemniaczane

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki ugotowane

    700 gram
  • ser feta

    200 gram
  • jajko

    3 sztuki
  • sól

    1 szczypta
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    1 szklanka
  • olej do smażenia

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotowane ziemniaki przeciskam przez praskę dodaję do nich przeciśnięty też przez praskę ser feta. Do ziemniaków i sera wbijam 1 jajko i dodaje sól. Wszystko razem zagniatam na ciasto. Z ciasta lepię kulki, które spłaszczam w dłoni na placki. Pozostałe jajka roztrzepuje. W roztrzepanych jajkach maczam kotlety, a potem obtaczam w bułce tartej i ponownie maczam w jajku i bułce. Tak zapanierowane smażę na oleju

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat