Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety wieprzowe z kapustą

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe 30 dag
kapusta biała 1 główka
cebula biała 1 szt.
jaja 2 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
sól, pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety wieprzowe z kapustą

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Kapustę poszatkować, obgotować w posolonej wodzie i dobrze odcisnąć. Mięso, kapustę i zrumienioną na tłuszczu cebulę zmielić, dodać żółtka, połowę tartej bułki, sól, pieprz i ubite na sztywno białka.
Krok 1 - Kotlety wieprzowe z kapustą foto
2
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.
Krok 2 - Kotlety wieprzowe z kapustą foto
3
Formować kotlety, obtaczać w bułce tartej i smażyć z obydwu stron na oleju na rumiano.
Krok 3 - Kotlety wieprzowe z kapustą foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak