Kotlety rybne z sosem koperkowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety rybne

    1/2 kg
  • jajko

    1 szt.
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    1/2 szklanki
  • natka pietruszki

    1/2 pęczka
  • sól do smaku

  • olej do smażenia

  • koper świeży

    1 pęczek
  • jogurt naturalny

    1 opakowanie
  • jajko

    1 szt.
  • mąka

    2 łyżeczki
  • sól do smaku

  • pieprz

    do smaku
  • cukier

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybę przepuścić przez maszynkę z drobnym sitkiem, dodać 1 jajko, posiekaną natkę pietruszki, przyprawy i wymieszać. Bułkę tartą dodawać stopniowo, aż uzyskamy masę, z której da się uformować kotlety. Kotlety obtoczyć w tartej bułce i usmażyć na oleju lub upiec (około 40 minut w temperaturze 180 stopni).
Sos koperkowy: posiekać drobno koperek, wymieszać wszystkie składniki w rondelku, zagotować i doprawić do smaku

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
artur7 30.10.2013 16:35
proste i klssyczne
mufinka79 17.10.2013 18:59
Pyszne kotleciki :)
Aleksandra/Olcia 16.10.2013 18:59
pyszna klasyka
Kasnaj 11.10.2013 20:56
super przepisik
joanna30 11.10.2013 10:14
Pyszne takie kotleciki
Izabela9 11.10.2013 06:07
Fajne kotleciki.
Jadwiga/Jaga85 10.10.2013 22:18
Wyglądają znakomicie:)
ao_12 10.10.2013 21:01
lubię rybne kotleciki
Noruas 10.10.2013 21:00
ryba zawsze jest super ;)
bietka 10.10.2013 20:45
pyszne kotleciki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat