Kotlety rybne

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula czerwona

    1 sztuka
  • jajka

    2 sztuki
  • Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat

    1 łyżeczka
  • sól

  • pieprz

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    6 łyżek
  • olej

  • filet z dorsza

    70 dag
  • kajzerka

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bułkę namoczyć w mleku lub wodzie , odcisnąć. Cebulę pokroić w drobną kosteczkę.Filety z dorsza mielemy. Dodajemy cebulę , bułkę tartą , jajka . Wyrabiamy dokładnie . Przyprawiamy do smaku przyprawą do ryb , solą , pieprzem. Formujemy kotleciki , obtaczamy w tartej bułce i smażymy na gorącym oleju na złoty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Dariusz8 19.04.2012 23:37
smaczne
Agnik 13.12.2011 20:24
lubię takie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat