Kotlety rybne

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety rybne

    4 szt
  • jajka

    2 szt
  • cebula

    1 szt
  • bułka czerstwa

    1 szt
  • masło

    5 dag
  • sól

  • pieprz

  • Gałka muszkatołowa mielona Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybę ugotować i odcedzić. Cebulę pokroić w kostkę i usmażyć na maśle. Rybę i bułkę namoczoną wcześniej w mleku i odciśniętą należy rozgnieść widelcem lub zmielić, dodać cebulę, jajka i przyprawić do smaku. Wyrobić masę i uformować kotlety, następnie panierować je w bułce tartej. Smażyć na rumiano z obu stron.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (31)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ewelina38 13.02.2013 14:59
bardzo apetycznie wyglądają
Dorian 16.06.2012 18:02
super
treonina 01.06.2012 15:31
z chęcią wypróbuję :-)
artur7 08.05.2012 07:16
smacznie
joanna43 28.04.2012 15:11
muszą być smaczne
kamyk 22.03.2012 09:41
lubię takie rybki
joanna77 25.01.2012 17:36
super
smakoszek 04.01.2012 21:20
pyszne
Dorota59 13.09.2011 16:13
jakie rumiane
Grazyna0211 11.09.2011 14:50
lubię rybne kotlety a te wyglądają bardzo smacznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat