Kotlety cielęce z grilla w sosie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    2 łyżeczki
  • musztarda

    1 łyżka
  • majonez

    100 gram
  • cytryna

    1 szt
  • pieczarki marynowane

    100 gram
  • cielęcina

    1 kg
  • tymianek

    3 (posiekany)
  • ogórki

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso tniemy na kotlety, posypujemy Kucharkiem, skrapiamy sokiem z cytryny i odstawiamy w chłodne miejsce. Następnie przygotowujemy sos. Kroimy w kostkę ogórki i pieczarki, łączymy z majonezem, dodajemy musztardę, sól i pieprz do smaku, a następnie mieszamy. W kotlety wcieramy świeży tymianek i grillujemy. Podajemy z sosem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wacław 06.08.2011 09:11
bardzo apetytczne
kotlet 20.06.2011 18:39
pyszności
owca441 23.05.2011 17:46
pycha
piotereq 23.05.2011 09:34
pycha
Krystyna32 24.04.2011 07:40
smakowite
Tomasz17 21.04.2011 11:09
pychotka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat