Koreczki karnawałowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • daktylia

    10
  • serek topiony

    1
  • śmietana

    2łyżki
  • koperek

    łyżeczka
  • pietruszka

    łyżeczka
  • wędzony boczek

    10cienkich plastrów
  • oliwki nadziewane papryką

    10
  • jajko ugotowane na twardo

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Daktyle opłukac ,osuszyć naciąć wzdłuż,wyjąć pestki.Białko oddzielić od żółtka .Żóltka przetrzeć przez sitko,dodac serek ,śmietane i zieleninę ,utrzec na gładką mase.Szprycę z ozdobną końcówką napełnić kremem i wyciskac na daktyle rozetki.Tak przygotowane koreczki wstawić do lodówki na 1godz.Koreczki z oliwek na patelni obsmażyć z obu stron plasterkami boczku ,odsączyc z tłuszczu .Każdą oliwkę owinąć plasterkiem boczku i śpiąć wykałaczka.Tak przygotowane koreczki podsmażyć na rozgrzanej patelni,aby były apetycznie chrupiące.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat