Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Koreczki karnawałowe

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

daktylia
10
serek topiony
1
śmietana
2łyżki
koperek
łyżeczka
pietruszka
łyżeczka
wędzony boczek
10cienkich plastrów
oliwki nadziewane papryką
10
jajko ugotowane na twardo
1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Koreczki karnawałowe

Daktyle opłukac ,osuszyć naciąć wzdłuż,wyjąć pestki.Białko oddzielić od żółtka .Żóltka przetrzeć przez sitko,dodac serek ,śmietane i zieleninę ,utrzec na gładką mase.Szprycę z ozdobną końcówką napełnić kremem i wyciskac na daktyle rozetki.Tak przygotowane koreczki wstawić do lodówki na 1godz.Koreczki z oliwek na patelni obsmażyć z obu stron plasterkami boczku ,odsączyc z tłuszczu .Każdą oliwkę owinąć plasterkiem boczku i śpiąć wykałaczka.Tak przygotowane koreczki podsmażyć na rozgrzanej patelni,aby były apetycznie chrupiące.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak