Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Koreczki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka
ser żółty 25 dag
śliwki węgierki 10 szt
ogórki konserwowe 1 szt
powidła śliwkowe 2 łyżki
groszek ptysiowy 15 szt
orzechy włoskie 5 szt
ananas 1 szt

Porada

Możemy użyć również śliwek mrożonych. Należy je krótko obgotować w syropie, ostudzić i dopiero przekroić.

Przepis i sposób przygotowania na: Koreczki

Ser pokroić w grubą kostkę. Szynkę pokroić w kwadraty dostosowane wielkością do kostek sera, a ogórek w plasterki. Śliwki umyć, przekroić na połówki, wyjąć pestki. Na część kostek dera kłaść połówki śliwek i spinać je wykałaczkami lub specjalnymi plastikowymi szpadkami. Kilka kostek posmarować powidłami, przykleić do nich groszek ptysiowy i nabić na wykałaczkę. Na pozostałe serki nakładać kawałki orzechów, pokrojoną w kwadraty szynkę i plasterki ogórka. Wbić koreczki w ananasa i ustawić na talerzu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak