Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kopytka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
twaróg 30 dag
mąka 2 szkl
jajko 2 szt
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kopytka

Ziemniaki obieramy i gotujemy w lekko osolonej wodzie. Przeciskamy przez praskę i zostaiamy do przestygnięcia. Do ziemniaków dodajemy rozdrobniony twaróg, mąkę i sól. Wyrabiamy ciasto. Dzielimy ciasto na dwie części i formujemy wałki, lekko spłaszczamy i kroimy kawałki około 4-5 cm. Gotujemy w osolonej wodzie aż kluski wypłyną na powierzchnię. Podajemy np z przysmażoną cebulką lub bułką tartą. SMACZNEGO !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 09.01.2013 22:58
Kopytek nie robię z twarogiem. Ciekawe połączenie.
gosia1988 26.12.2012 14:35
świetne
tomek18 17.09.2012 12:30
uwielbiam
Magdalena1110 11.09.2012 21:24
dawno nie robiłam
mic 24.08.2012 21:10
uwielbiam je
Ada-Gaba 24.08.2012 21:00
uwielbiam
Rafał10 24.08.2012 19:36
kocham kopytka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak