kompot z truskawek i wiśni

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • truskawki

    50 dag
  • wiśnie bez pestek

    50 dag
  • szklanka cukru

    1/2
  • szklanka wody

    2i1/2
  • rum

    50g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Opłukane i odsączone owoce rozkładamy w równych ilościach w kompotierkach, kropimy rumem i odstawiamy przykrywając ściereczką. Odstawione na ok 1 godz. Z wody i cukru gotujemy syrop, gdy sie ochłodzi zalewamy owoce. Podajemy gdy osiągnie tem. pokojową.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
iga2 10.12.2010 13:19
truskawki smaczne
Magdalena80 04.10.2010 13:19
bardzo ciekawy przepis
magical66 26.09.2010 15:18
pyszny jest!!!!
kotlet 25.09.2010 08:56
super smak !

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat