Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot z jeżyn

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jeżyny 5 kg
cukier 500 g
woda przegotowana 5 litrów
Goździki całe Prymat 10 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot z jeżyn

Wodę przegotować z goździkami i cukrem i wystudzić . Do słoików wkładać opłukane i przebrane jeżyny .Zalać przegotowanym syropem chłodnym i zakręcać słoiki . Pasteryzować około 20 minut większe słoiki ,mniejsze 10minut .Wyjąć i odwrócić do góry dnem . Przestudzone wynieść do spiżarki .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bertpvd 14.05.2017 19:02
Pyszny kompot

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak