Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot z jabłek

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłek 2 kg
cukru 2 szklanki
laska wanili 1 sztuka
cynamonu 1 łyżeczka
wody 3 l

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot z jabłek

Do garnka wlać wodę oraz wsypać cukier. Wrzucić laskę wanili oraz cynamon. Jabłka opłukać i pokroić na ćwiartki. Wydrążyć gniazda nasienne. Włożyć do gotującego się syropu. Słoiki wyparzyć. Po ugotowaniu jabłek, odcedzić kompot. Sok przelać do słoików i zakręcić. Pasteryzować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak