Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot z grilowanego rabarbaru i mięty

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rabarbar 160g ( obrany)
ocet balsamiczny 1-1 łyżka
miód lipowy 2-3 łyżki
mięta liście kilka gałązek
woda 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot z grilowanego rabarbaru i mięty

Kroki postępowania

1
Obrany rabarbar kroimy w plasterki i grilujemy z każdej strony ok. 2 minuty.
Ja robiłam to na patelni grilowej. Ugrilowane plasterki przekładamy do dzbanka.

Krok 1 - Kompot z grilowanego rabarbaru  i mięty foto
2
Na patelnię wlewamy 1 łyżkę octu balsamicznego podlewamy odrobiną wody i chwilę odrawowujemy ocet. Przelwamy płyn do dzbanka z rabarbarem.
Krok 2 - Kompot z grilowanego rabarbaru  i mięty foto
3
Miętę płuczemy wkładamy do dzbanka zalewamy wszystko gorącą wodą.
Dodajemy do smaku 2-3 łyżki miodu , i przykrywamy dzbanek do zaparzenia mięty. Wspaniale smakuje na ciepło i schłodzony.
Krok 3 - Kompot z grilowanego rabarbaru  i mięty foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 14.05.2016 22:36
Dla mnie coś nowego, zaskakującego i wartego wypróbowania:)
krokus 14.05.2016 21:17
ciekawy przepis
afrodyta 14.05.2016 21:07
Takiego kompotu jeszcze nie piłam. Ciekawa propozycja.
Skotka 14.05.2016 17:46
Coś nowego...dla mnie:) Na pewno wypróbuję:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak