Kompot z czereśni

Kompot z czereśni

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czereśnie

    1/2 kg
  • woda

    1/2 litra
  • cukier

    3 łyżki
  • Goździki całe Prymat

  • sok z cytryny

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z wody i cukru ugotować syrop, dołożyć goździki. Wydrylowane czereśnie dodać do syropu, gotować przez chwilę. Doprawić do smaku sokiem z cytryny.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Miki 17.04.2012 13:55
super
Motorek 14.09.2011 10:37
super na zimę
Seba 12.07.2011 21:57
coś dobrego
Goya 03.05.2011 13:20
apetyczna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat