Kolorowa sałatka z dressingiem vinaigrette

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rzodkiewki

    3-4 sztuki
  • sałata

    3 garście mieszanki
  • ogórek zielony

    3 cm
  • papryka

    1/4 małej żółtej
  • cebula

    1/2 małej czerwonej
  • Dressing:

    Vinaigrette (u mnie gotowy)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na talerzu układamy 3 garście mieszanki warzyw. Następnie układamy plasterki rzodkiewki, plasterki zielonego ogórka (obranego), pokrojoną w piórka czerwoną cebulę. Całość posypujemy pokrojoną w kosteczkę żółtą papryką. Na koniec naszą kolorową sałatkę polewamy Dressingiem Vinaigrette (ilość zależy od indywidualnych upodobań).

Podajemy od razu.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat