Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kokosanki

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białko 8 sztuk
cukier puder 16 łyżek
mąka pszenna 4 łyżek
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
wiórki kokosowe 300 gram

Porada

Kokosanki suszymy przy otwartym piekarniku.

Przepis i sposób przygotowania na: Kokosanki

Białka ubijamy na sztywno,ucierając dodajemy cukier puder,mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.Na końcu dodajemy wiórki kokosowe i delikatnie mieszamy.Blachę wykładamy papierem do pieczenia , łyżką nakładamy masę tworząc niewielkie kokosanki.Pieczemy przez 15-20 minut w temperaturze 140 stopni.Kokosanki powinny mieć lekko złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 30.06.2015 17:46
Też lubię :))
Ola1young 30.06.2015 12:55
ja też lubie kokosanki :)
ben-ka 30.06.2015 08:39
Lubię te ciasteczka.
inka2012 30.06.2015 07:24
idealne do popołudniowej kawy! :)
patryska76 29.06.2015 23:22
wyglądają cudnie!
misia53 29.06.2015 23:03
bardzo ladnie Ci wyszły, mi takie plackowate wychodzą
Ewa Wojtaszko 29.06.2015 22:57
kiedyś moja mama robiła podobne :)pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak