Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kociołek mięsno-warzywny

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

boczek surowy 1/2 kg
cebula 1 szt
żeberka wieprzowe 1 kg
kalafior 1 szt
ziemniaki 1 kg
udka kurczaka 3 szt
pietruszka 3 szt
marchewka 3 szt
kapusta biała 1/2 szt
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Kucharek przyprawa do potraw
smalec 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kociołek mięsno-warzywny

Kroki postępowania

1
Warzywa obrać, umyć. Kociołek posmarować smalcem. Boczek pokroić w plastry, ułożyć na dnie kociołka. Układać warstwami( każda warstwę posypać przyprawą, pieprzem i solą): pokrojone żeberka, różyczki kalafiora, plastry cebuli, ziemniaki w całości, marchewkę , pietruszkę ,udka.
Krok 1 - Kociołek mięsno-warzywny foto
2
Na wierzch liście z kapusty.Wszystkie składniki zalać 1 litrą wody.
Krok 2 - Kociołek mięsno-warzywny foto
3
Kociołek zakręcić i wstawić na ogień. Gotować około 1.1/2 godz. Tuż przed końcem odstawić kociołek z ognia i sprawdzić, czy wszystkie składniki są miękkie.
Krok 3 - Kociołek mięsno-warzywny foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Urszula Świeca 30.08.2016 21:17
Dzięki.)))
Wafelek2601 29.08.2016 20:35
Bardzo smaczny
trufelek 29.08.2016 19:55
Musi być smaczne!:)
Anna169Hosz 29.08.2016 19:21
Pyszne jedzonko!
agnieszka214 29.08.2016 19:06
Lubię takie dania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak