Kociołek bałtycki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makrela wędzona

    2 szt
  • majonez

    170 ml
  • koperek

    1 natka
  • sok z cytryny

  • sól

  • pieprz

  • cukier

  • jajko ugotowane na twardo

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybę obrać z ości, rozdrobnić i pokropić sokiem z cytryny. Jajka drobno posiekać. Drobno podrobioną makrelę wymieszać z jakiem, dodać majonez i posiekaną drobno zieleninę, doprawić wg uznania solą i poeprzem. Można podawać z dodatkiem pieczywa.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kasia47 11.07.2012 17:35
Ja jeszcze dorzucam ogórka kiszonego pokrojonego w kostkę;)
msmariusz 21.05.2012 21:50
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat