Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Knedle serowo – pomidorowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

knedle w proszku 60 g
parmezan starty 25 g
woda 125 ml
pomidorki koktajlowe 3 szt
orzeszki pini (prażone) 1 łyżeczka
sałata masłowa 50 g
ocet winny 1,5 łyżki
olej kukurydziany 2 łyżeczki
bazylia świeża kilka szt
sól
Pieprz biały mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Knedle serowo – pomidorowe

Knedle w proszku i parmezan wymieszać z zimną wodą, odstawić na 10 minut. Pomidory umyć, osuszyć. Z przygotowanego ciasta uformować 3 knedle. W środku umieścić po jednym pomidorku. Dokładnie zalepić. Knedle gotować 20 minut w osolonej wodzie na małym ogniu. Orzeszki piniowe zrumienić na suchej patelni. Sałatę oczyścić, umyć i osuszyć. Ocet wymieszać z solą i pieprzem. Dodać olej, sosem polać sałatę, wymieszać. Podawać z knedelkami. Danie udekorować listkami bazylii.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak