Kluseczki Gnocchi z pesto domowej roboty

Kluseczki Gnocchi z pesto domowej roboty

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kluseczki Gnocchi

    500 g
  • sól

  • rukola

    100 g
  • czosnek

    1 ząbek
  • orzechy pistacjowe

    3 łyżki
  • oliwa

    3 łyżki
  • parmezan

  • bazylia świeża

    100 g
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Kluseczki Gnocchi z pesto domowej roboty

Kroki postępowania

Krok 1 - Kluseczki Gnocchi z pesto domowej roboty foto
Pesto: Bazylię i rukolę wsypuję do blendera. Czosnek obieram i wrzucam do reszty, wsypuję przyprawy, oliwę i orzechy i blenduję na masę.
Krok 2 - Kluseczki Gnocchi z pesto domowej roboty foto
W garnuszku gotuję kluseczki wg przepisu na opakowaniu. Gdy są już gotowe przesypuję do garnuszka i dolewam pesto. Całość chwilę podgotowuję aby danie było ciepłe i składniki ładnie się wymieszały.
Krok 3 - Kluseczki Gnocchi z pesto domowej roboty foto
Przed podaniem posypuję startym parmezanem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

krystyna330 25.04.2013 09:23
bardzo lubię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat