Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klops z zieloną papryką

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 50 dkg
papryka zielona 1/2 sztuki
bułka czerstwa 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
sól i pieprz
jajko 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Klops z zieloną papryką

Bułkę namoczyć i odcisnąć. Wraz z mięsem i czosnkiem zmielić. Dodać jajko oraz przyprawy. Wyrobić jednolitą masę. Paprykę pokroić w paski. Mięso nakładać do podłużnej formy, przez środek układając paski papryki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piec przez około 1 godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 09.09.2015 14:19
świetny pomysł na jutrzejszy obiad
Margo1 29.07.2015 22:30
Takich jeszcze nie robiłam
gosia56 20.07.2015 09:18
na pewno pyszny;)
adelajda 20.07.2015 08:29
dobry klops
olkaaa 20.07.2015 07:22
jeszcze takiego nie robiłam
gosia1988 20.07.2015 06:51
lubię takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak