Kiszone patisony

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • koper świeży

    1 pęczek
  • chrzan świeży

    1 sztuka
  • czosnek

    4 ząbki
  • czarna porzeczka

    2 liście
  • woda

    2 litry
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    2 łyżki
  • patison

    2 kilogramy
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do słoika wkładamy koper, 2 liście z czarnej porzeczki, czosnek, chrzan i umyte patisony. Jeśli są zbyt duże należy je przekroić na kilka części. 

Wodę wlać do garnka, dodać sól i zagotować. Gorącą zalewą zalać patisony, a słoik mocno zakręcić. Odstawić w chłodne miejsce do zakiszenia. 

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
miki47 15.09.2012 15:09
pycha
gusia1000 29.01.2011 00:27
Nie robiłam ich.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat