Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiszone patisony

5.0
(36)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

koper świeży 1 pęczek
chrzan świeży 1 sztuka
czosnek 4 ząbki
czarna porzeczka 2 liście
woda 2 litry
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 2 łyżki
patison 2 kilogramy

Przepis i sposób przygotowania na: Kiszone patisony

Do słoika wkładamy koper, 2 liście z czarnej porzeczki, czosnek, chrzan i umyte patisony. Jeśli są zbyt duże należy je przekroić na kilka części. 

Wodę wlać do garnka, dodać sól i zagotować. Gorącą zalewą zalać patisony, a słoik mocno zakręcić. Odstawić w chłodne miejsce do zakiszenia. 

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

miki47 15.09.2012 15:09
pycha
gusia1000 29.01.2011 00:27
Nie robiłam ich.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak